Les empremptes de Borrell

Les empremptes de Borrell
El Periódico (18/05/99)

Josep Borrell ha renunciat perquè és fidel als seus principis, i amb això ha demostrat que no tots els polítics són iguals i que el més net de la política és a l’esquerra. Presta així un enorme servei al PSOE, ja que propicia un argument decisiu davant la dreta per als candidats socialistes.

Borrell deixa empremtes profundes. La va encertar amb les eleccions primàries, ja que donar l’última paraula als militants no és mai un error, i pobres d’aquells que pretenguin prendre’ls-la. També la va encertar al defensar una renovació profunda del projecte i del partit socialista, ja que només així podrem ser capaços d’avançar i de recuperar la confiança majoritària dels ciutadans. Com ho va fer al defensar la necessitat de condemnar radicalment comportaments irregulars o corruptes tant d’ahir com d’avui. I la va encertar un altre cop a l’impulsar l’elaboració d’un programa electoral innovador des del centre de l’esquerra.

Entre tots hem de desenvolupar aquests encerts i vetllar perquè siguin assumits pel pròxim candidat o candidata socialista a la presidència del Govern d’Espanya. Val la pena treballar perquè no s’esborrin les empremtes de Borrell.

Miquel Iceta Llorens, Membre de la Comissió Executiva del PSC