Entrevista en el diario Metro Directe

Entrevista a Miquel Iceta

Metro Directe (15/10/03)
Xavier Gual

“Maragall és com és, no enganya, és part del seu encant”

– Vostè és el primer polític català amb una pàgina web pròpia. Internet és un bon lloc per aconseguit vots?
Sempre has buscar alguna cosa a la vida en què puguis ser el primer. Perquè si ets el segon ja no interessa a ningú. ¿Vots? No ho sé, però hi ha molta gent que segueix la campanya a través de la xarxa. Jo hi penjo el meu diari de campanya, i com que no prenc notes, la web és una bona manera d’obligar-me a deixar constància del dia a dia.

– Ja té alguna anècdota per explicar?
Un dia vaig dir que havia sacrificat el meu gat perquè tenia una malaltia incurable. No sembla un tem que hagi de suscitar gaire expectació, ¿oi? Doncs he rebut més correus de persones que s’interessaven per això que per la política.

– Li fan por les relliscades de Maragall?
Jo mai no votaria un candidat prefabricat, una persona perfectament previsible, que repeteixi receptes i clixés que li han preparat uns altres. Maragall és com és, no enganya, és part del seu encant, i a la gent això li agrada.

– El veu de president de la Generalitat?
Això és lleig perquè només el poden veure com a president els ciutadans. Ara bé, si a la galeria de presidents de Catalunya hi ha Macià, Companys, Irla, Tarradellas, Pujol… veig que la seqüència es complementa amb Maragall.

– El PSOE deixarà que es reformi l’Estatut?
Ell defensarà sempre els interessos de Catalunya, com a primera prioritat. Que tothom ho tingui clar.

– Maragall promet canvis, ¿cap a on?
Recuperar el tremp, l’energia i les idees que Catalunya ha perdut després de 23 anys de governs de CiU. I canvis en les prioritats per impulsar polítiques d’habitatge, d’ensenyament i sanitat.

– I si no guanya?
Doncs, més del mateix.