Debat econòmic al Parlament

DEBAT ECONÒMIC AL PARLAMENT
eldebat.cat, 26.02.10

Valoro de forma positiva el debat celebrat el dimecres passat al Parlament. El president Montilla va presentar una anàlisi rigorosa de la difícil situació econòmica que travessem i una explicació de l’acció del govern contra la crisi que, recordem-ho, es va iniciar l’abril del 2008, adoptant mesures d’impuls a l’economia i polítiques de suport als sectors, empreses, famílies i persones en situació de dificultat.

Les resolucions que s’hi van aprovar suposen un important impuls a l’acció de govern. Cal destacar que els grups que donem suport al govern vam votar favorablement dues propostes presentades per CiU i vam acordar amb el PPC una resolució sobre la necessitat d’impulsar noves formules de millora de la liquiditat i accés al crèdit de les empreses, els autònoms i els professionals.

Però el més important del debat va ser la unanimitat amb que la Cambra va acollir proposta del President Montilla de fer una cimera on hi participarà el govern català, les institucions i els agents econòmics i socials que van signar l’Acord estratègic per la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana, i els representants dels grups parlamentaris, amb l’objectiu d’actualitzar les mesures que conté l’Acord tenint en compte el context econòmic actual.

Un diàleg d’aquesta naturalesa és el model català per combatre la crisi. Del que es tracta és de posar en comú les reflexions compartides per donar més força, més empenta, més volada a l’acció col·lectiva. No és moment d’exhibir reticències ni escepticisme com ha fet Artur Mas, és el moment de mostrar una actitud positiva i voluntat d’entesa com ha fet el President Montilla.