Un projecte de país basat en fets

UN PROJECTE DE PAÍS BASAT EN FETS
eldebat.cat 27/03/2010

Dilluns passat, a Cerdanyola del Vallès, el President Montilla i el Presidente Zapatero inauguraven les instal·lacions del Sincrotró Alba. El Sincrotró és un laboratori de llum per impulsar la investigació científica, d’aplicació en camps com la biologia, la medicina, la farmacologia o la indústria. Aquesta instal·lació, la primera a Espanya i referència per a tot el sud d’Europa és una aposta decidida per l’atracció de talent, la investigació i recerca de primer línia i la generació de coneixement i innovació. Avui, quan escric aquestes línies, el President Montilla i el Ministre de Foment, José Blanco, posen en marxa la tuneladora Barcino que perforarà el túnel sants-sagrera de la Línia d’Alta Velocitat. Dos símbols de la Catalunya del futur.

Catalunya i el seu futur es construeixen dia a dia. I això es fa sumant sinergies i esforços, generant complicitats, però sobretot treballant de valent i generant les oportunitats de futur que ens calen. Per això es necessiten persones que amb un ànim exigent, decidit i tenaç siguin capaces de proposar les mesures adequades per sortir de la crisi, aprofitar les oportunitats que se’ns ofereixen i exigir les reformes que calguin i els avenços que necessitem.

No hi ha dubte que el President Montilla és d’aquestes persones. Té les idees clares per donar l’impuls que el nostre país necessita i liderar l’esforç col·lectiu per sortir de la crisi i sortir-ne reforçats. Ho fa amb l’aposta pel coneixement però també ho fa quan lidera la reforma de l’Estatut, l’exigència del nou finançament, la negociació dels traspassos pendents, la construcció de les infraestructures de país llargament oblidades, quan reforça l’estat del benestar amb més metges i centres de salut, més mestres i centres d’ensenyament, quan té la valentia de proposar i aconseguir el consens dels agents socials per portar a terme el paquet de mesures econòmiques per ajudar a sortir de la crisi sense desprotegir els més desafavorits. En 3 anys de govern, amb 2 d’ells dins d’una crisi d’abast mundial, s’han fet més avenços que en qualsevol dels anteriors, la majoria dels quals en èpoques de bonança econòmica.

Els fets s’acaben imposant sobre el soroll. A Catalunya li cal confiança i bona feina. Com la que genera i desenvolupa el President Montilla.