Seguim treballant contra la crisi

Seguim treballant contra la crisi

eldebat.cat, 9.04.10

Mentre escric aquestes línies, el Consell de Ministres està reunit donant el vist i plau a les primeres 24 mesures consensuades entre el Govern d’Espanya i l’oposició, fruit de les converses i negociacions tingudes en el marc del que s’ha conegut com a Pacte de Zurbano.

És una notícia important i positiva. Dos anys després d’esclatar a tot el món la pitjor crisis econòmica dels darrers 100 anys, són massa les notícies que ens arriben i que voldríem que no es produeixin. Sentim molt de prop les empreses que tanquen, les dificultats econòmiques, els aturats i aturades, i tota la gent que està patint la crisi. El país ho passa malament quan la seva gent ho passa malament.

Seguir treballant incansablement és la única solució des de la política. És la única opció que tenim. No abaixar la guàrdia i trobar les respostes necessàries per capgirar la situació i posar les bases de la recuperació i de la nova economia.

El Govern d’Espanya ho està fent. També el de la Generalitat. Des de l’abril de 2008 amb el primer paquet de mesures anticrisis. El desembre passat, el Govern del President Montilla va acordar 30 mesures concretes amb els agents econòmics i socials que formen part de l’Acord Estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana. Catalunya ha estat des del primer moment un exemple de concertació social. És el model a seguir i n’estem orgullosos.

No totes són, però, bones notícies, perquè cal prendre nota del doble joc de CiU. Mentre la CiU que lidera Duran i Lleida a Madrid, ha arribat a acords amb el Govern d’Espanya, demostrant sentit d’Estat, alçada de mires i responsabilitat; a casa nostra, la CiU d’Artur Mas s’ha instal·lat en la utilització electoral de la crisi i protagonitza un constant intent d’erosionar al Govern de Catalunya.

Tot i aquesta manca de sentit de país del cap de l’oposició i de compromís, el Govern de la Generalitat segueix treballant incansablement en la lluita contra la crisi. És trist però Artur Mas només pensa en les eleccions i en la seva futura aliança amb el PP.