Silenci = complicitat

Silenci = complicitat
eldebat.cat 7.05.10

El President Montilla ho ha intentat però s’ha topat amb un mur: Mariano Rajoy no canvia de posició, ni retirarà el recurs contra l’Estatut ni farà res per renovar el Tribunal Constitucional. No crec que hagi estat sorpresa per a ningú: per què hauria de canviar de posició el PP? Mariano Rajoy sap que CiU no deixarà de pactar amb el PP a Catalunya i a Espanya, si es dóna la possibilitat. Per què CiU no condiciona futures aliances amb el PP a la retirada del recurs d’inconstitucionalitat presentat per aquest partit contra el nostre Estatut?

És hora de denunciar l’actitud hipòcrita de CiU. Màxima exigència al President Montilla i al President Zapatero, i silenci amb respecte del PP. Intents sovintejats de dir que PP i PSOE són el mateix tot i que sigui una acusació difícilment defensable. Amb el PSOE les institucions catalanes han pogut acordar l’Estatut, amb el PSOE el Govern de Catalunya ha pogut acordar el nou sistema de finançament, amb el grup socialista al Senat s’ha pogut acordar la utilització de totes les llengües d’Espanya en aquesta Cambra, el Govern d’Espanya no ha recorregut la Llei d’Educació de Catalunya i el model lingüístic a les nostres escoles, mentre el PP s’hi ha oposat, fins i tot renunciant a un pacte educatiu a nivell espanyol precisament perquè el PSOE no vol imposar l’ensenyament en castellà a les comunitats amb dues llengües oficials . Tots aquests acords que han estat possibles amb el PSOE, han estat ferotgement criticats pel PP, però CiU segueix entestada a dir que PSOE i PP són el mateix.

CiU va votar dos cops l’investidura d’Aznar i va renunciar a reformar l’Estatut per assegurar-se el suport del PP al Parlament de Catalunya en la legislatura 1999-2003. L’any 2009 CiU es va comprometre davant de notari a no pactar amb el PP. L’actual silenci de CiU és la mostra evident d’una vergonyosa complicitat. Una complicitat impossible d’amagar.