El silenci d’Artur Mas

El silenci d’Artur Mas
eldebat.cat 21.05.10

Sabíem ja que el Sr. Millet i els seus col·laboradors havien espoliat el Palau de la Música. Sabíem que s’havien apropiat de diners del Palau, que havien pagat importants despeses particulars amb diners del Palau, que havien desviat fons públics i fet importants donacions privades. Sembla que s’haurien desviat uns 36 milions d’euros.

Sabíem que diners del Palau de la Música havien anat a la fundació de Convergència Democràtica de Catalunya. Sabíem que diners del Palau de la Música Catalana havien anat a parar a Àngel Colom per pagar antics deutes del Partit per la Independència.

Per a nosaltres, aquests fets ja constituïen un escàndol gravíssim. Un escàndol que no havia merescut cap explicació, petició de disculpes o assumpció de responsabilitats per part d’Artur Mas.

Però dimecres varem conèixer uns fets que, de confirmar-se, representen un salt qualitatiu del cas Palau de la Música i ens posen davant de l’inici d’un possible “cas Convergència”. Les informacions publicades per ‘El Periódico de Catalunya’ explicarien perquè diners que arribaven al Palau de la Música acabaven en mans de la fundació de CDC. Segons aquestes informacions, aquests diners eren donatius d’empreses afavorides amb importants contractes públics que arribaven a la fundació de CDC a través del Palau de la Música, que actuava com a intermediari.

Aquestes informacions no han estat encara confirmades per la justícia i, per tant, no les podem donar com a certes. Però resulta incomprensible el silenci d’Artur Mas respecte de tot plegat. Davant de gravíssimes imputacions que afecten el partit que dirigeix i el govern del qual formava part, encara és hora que Artur Mas afirmi de forma solemne i inequívoca que els diners que la fundació de Convergència va rebre del Palau de la Música Catalana no tenien res a veure amb l’adjudicació a una important empresa constructora de les obres de la línia 9 del metro i de la Ciutat de la Justícia per part del Govern de Catalunya els anys 2001 i 2003. Encara és hora també que algú de CDC doni explicacions sobre un presumpte pagament de comissions a L’Ametlla del Vallès per part de Fèlix Millet, destapat pel diari ‘El País’. O que ens diguin que no és cert que des del Palau de la Música es pagaven despeses electorals de CDC. El silenci d’Artur Mas és inacceptable.