Catalunya 2010-2014

<strong>Catalunya 2010 – 2014</strong>
eldebat.cat, 1.10.10

Per als socialistes catalans el futur de l’autogovern de Catalunya rau en la defensa de la integritat de l’Estatut acordat entre el Parlament i les Corts Generals, aprovat pel Congrés i el Senat per majoria absoluta i aprovat en referèndum per la ciutadania de Catalunya, i per impulsar l’Espanya plural i l’evolució federal de l’Estat de les Autonomies, que haurà de culminar, quan es donin les condicions adequades, amb la reforma de la Constitució de 1978 per assolir, entre d’altres fites, un Senat federal.

Som catalanistes i federalistes. Volem defensar amb la màxima fermesa l’autogovern de Catalunya per la via del diàleg i l’acord amb la resta de pobles d’Espanya, cercant la màxima unitat Catalunya endins i la  millor entesa Catalunya enfora. Com ha dit el president Montilla no volem ni aventures, ni falses dreceres, ni invents, ni molt menys passes enrere. Volem refer el pacte estatutari i enfortir el pacte constitucional.

No volem ni enganyar ni enganyar-nos, no volem perseguir falses quimeres ni espantalls, es diguin dret a decidir, concert econòmic, administració única o referèndums amb una o vàries respostes. Volem tocar de peus a terra i assolir el màxim nivell d’autogovern i el millor finançament de la història amb els instruments que estan al nostre abast. No volem sotmetre al nostre país a tensions insuportables ni a un desgast innecessari. No volem atiar la divisió interna i l’enfrontament amb la resta d’Espanya. No volem canviar la senyera de tots per la bandera estelada d’una part del país. No volem crear falses expectatives ni proposem fugides endavant com la del concert econòmic. El nostre model és l’estatutari i no renunciem a seguir millorant per aquesta via el finançament de la Generalitat. Creiem que és temerari donar el nou Estatut per amortitzat en favor d’altres vies incertes. I ens manifestem  radicalment contraris a qualsevol iniciativa que se situï fora de la  legalitat. El que cal és prosseguir amb tenacitat i fermesa el camí  traçat. Això és el que proposem als ciutadans i ciutadanes de Catalunya per als propers quatre anys.